Росіяни пообіцяли показати відео розмови з Сенцовим. Адвокат каже: в нього третя криза

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Росіяни пообіцяли показати відео розмови з Сенцовим. Адвокат каже: в нього третя криза

colta.ru

Український режисер, політвʼязень Олег Сенцов погодився, щоб його сфотографували і зняли на відео представники російської влади, повідомила в Facebook уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Їй перетелефонувала російський омбудсмен Тетяна Москалькова і сказала, що Сенцов погодився, щоб його зняв уповноважений з прав людини Ямало-Ненецького автономного округу Анатолій Сак. Москалькова пообіцяла переслати запис розмови.

Російська омбудсмен запевняє, що стан Сенцова стабільний, але його адвокат Дмитро Дінзе це спростовує. З його слів, у режисера зараз третя затяжна криза. Двічі його хотіли відправити в лікарню, де збиралися підключити до медичної апаратури і годувати примусово. Останній раз, коли його відвозили до Лабитнанзької міської лікарні, лікарі хотіли прикувати його до ліжка і почати насильницьке годування.

Сенцов припиняти голодування не збирається. Він пʼє мінімальну кількість медичної суміші і воду, щоб не втрачати свідомість і контролювати, що з ним відбувається. Режисер схуд до 70 кілограм.

Сьогодні Денісова попросила Москалькову перевести Сенцова у Москву і вивести з голодування. За словами двоюрідної сестри Сенцова Наталії Каплан Олега передав лист, в якому він пише, що «кінець близький».