Другий раунд санкцій США. У Держдепі назвали товари, які припинять постачати в Росію

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Другий раунд санкцій США. У Держдепі назвали товари, які припинять постачати в Росію

reuters.com

У Держдепартаменті США назвали перелік груп товарів, які підпадуть під «експортне ембарго» у звʼязку з новим раундом санкцій проти Росії. Про це повідомляє Reuters.

Обмеження торкнуться експорту до РФ товарів, повʼязаних з національною безпекою, нафтогазовими технологіями, а також електронними приладами і датчиками.

«Це може бути електроніка, компʼютери, датчики і лазери, телекомунікації, спеціалізоване обладнання для видобутку нафти і газу та інформаційно-охоронних технологій», — заявили в Держдепі.

По відношенню до даних груп товару буде діяти так звана «презумпція відмови» в експортній ліцензії «будь-якому російському державному або фінансованому державою підприємству».

Нові санкції Держдепу проти Росії почнуть діяти з 22 серпня. Вони повʼязані з недавнім використанням хімічної зброї під час отруєння екс-розвідника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії Скрипалів у Великобританії.

Також у Держдепі пригрозили ввести додаткові і набагато більш жорсткі санкції, якщо Росія протягом трьох місяців не надасть гарантій відмови від використання хімзброї і не погодиться на допуск міжнародних інспекторів.