Екс-бійці «Торнадо» забарикадувалися в Лукʼянівському СІЗО. Поліції знадобилося півдня щоб їх вивести

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Екс-бійці «Торнадо» забарикадувалися в Лукʼянівському СІЗО. Поліції знадобилося півдня щоб їх вивести

censor.net.ua

Вранці колишні бійці роти «Торнадо» забарикадувалися в приміщеннях Лукʼянівського СІЗО в Києві. Вони намагалися перешкодити правоохоронцям етапувати частину «торнадовцев» в інший слідчий ізолятор, пише Цензор.нет.

Затримані чинили опір співробітникам СІЗО, їм довелося викликати спецназ щоб вивести «торнадовцев». Однак ті чинили опір протягом несколких годин і навіть вели трансляцію своїх дій в Facebook.

До екс-бійців роти приєдналися й інші увʼязнені. Вони відбивалися від правоохоронців молотками, ножами і підручними засобами.

Тим часом під стінами СІЗО зібралися люди, які підтримують «торнадовцев». Вони також намагалися заважати правоохронителям.

censor.net.ua

censor.net.ua

censor.net.ua

В результаті близько 16:00 спецназівцям за підтримки Національної гвардії вдалося вивезти «торнадовцев» з СІЗО.

У 2017 році Оболонський районний суд Києва засудив екс-командира роти спеціального призначення «Торнадо» Руслана Онищенко, його заступника Миколи Цукура і ще 6 колишніх бійців підрозділу до різних термінів термінів позбавлення волі. Звинувачували бійців в тому, що вони викрадали, катували і вбивали людей. Поки суд розглядає апеляцію на вироки, вони сидять у Лукʼянівському СІЗО.