Омбудсмен Денісова показала фото Сенцова з вʼязниці

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Омбудсмен Денісова показала фото Сенцова з вʼязниці

facebook.com

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова опублікувала в Facebook фотографії українського політвʼязня, режисера Олега Сенцова з російської колонії.

Ці фото їй передала російський омбудсмен Тетяна Москалькова. За інформацією росіянки, Сенцов «активний, ходить дивитися телевізор, читає книжки, пише щось час від часу».

«Всі, дивуються як він витримує, стан його задовільний», — процитувала український омбудсмен Москалькову.

Адвокат режисера Дмитро Дінзе під фотографіями написав: «В житті ще гірше, повірте вже».

Сьогодні Денісова попросила Москалькову перевести Сенцова у Москву і вивести з голодування. За словами двоюрідної сестри Сенцова Наталії Каплан Олега передав лист, в якому він пише, що «кінець близький».

14 травня Сенцов оголосив голодування, щоб привернути увагу до українських політвʼязнів, яких утримує Росія. За словами режисера, він буде голодувати до тих пір, поки всі вони не будуть звільнені.

В серпні 2015 року російський суд визнав Олега Сенцова винним у створенні терористичної організації і в підготовці терористичних актів у Криму навесні 2014 року і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. За цією ж справою засудили до 10 років вʼязниці ще одного українського активіста Олександра Кольченка.