США створять космічні війська до 2020 року. В Пентагоні представили план заходів

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
США створять космічні війська до 2020 року. В Пентагоні представили план заходів

Getty Images Ericsphotography

У Пентагоні озвучили план адміністрації президента США Дональда Трампа по створенню космічних військ. Про це повідомляє Reuters.

Як заявив віце-президент США Майк Пенс, виступаючи перед військовими в Пентагоні, нова, шоста за рахунком філія американських військ, буде створена до 2020 року.

Зараз армія США складається з сухопутних військ, військово-повітряних сил, військово-морських сил, берегової охорони, а також обʼєднання резерву, в тому числі Національної гвардії.

Пенс додав, що для нових військ потрібна законодавча підтримка Конгресу.

«Конгрес повинен вжити заходів для створення цього нового департаменту, який буде організовувати, навчати і оснащувати космічні сили Сполучених Штатів», - сказав Пенс аудиторії в Пентагоні.

Він додав, що «космічні війська були ідеєю, час якої настав».

Це буде першим новим підрозділом збройних сил США більш ніж за 70 років — з 1947 року, коли були сформовані військово-повітряні сили.

Ідею створення космічних військ активно підтримує Дональд Трамп. Вона передбачає призначення як нового члена Обʼєднаного комітету начальників штабів, так і міністра по справам космічних військ.

Портал Defense One опублікував матеріал про плани Пентагону з формування декількох нових спецпідрозділів. До них відносяться бойове командування космічними силами і обʼєднана агенція по закупівлях супутників для використання у військових цілях.