Samsung презентував Galaxy Note 9. Продажі смартфону стартують у кінці серпня

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Samsung презентував Galaxy Note 9. Продажі смартфону стартують у кінці серпня

Сьогодні, 9 серпня, в Нью-Йорку відбулася презентація Samsung з серії Galaxy Unpacked, на який компанія представляє новий смартфон Galaxy Note 9. Пряма трансляція презентації новинки проходила на офіційному сайті компанії.

Дизайн флагманського смартфона не буде відрізнятися від попередніх моделей. Galaxy Note 9 буде доступний у трьох кольорах – чорному, синьому та коричневому. Також компанія перегляне стилус S-Pen: він буде підключатися до смартфону по Bluetooth. S-Pen може відрізнятися за кольором від корпусу – до синього смартфону, наприклад, золотий стилус.

Екран телефону виросте до 6,3 дюйма, зі збереженням пропорцій і роздільної здатності (2960 х 1440 пікселів, співвідношення сторін 18,5:9). Базова модель отримає 128 ГБ памʼяті (в минулому поколінні було 64 ГБ), а топова - 512 ГБ.

Обʼєм оперативної памʼяті – 6 ГБ для базової моделі, 8 ГБ – для топової. Процесори будуть як у Galaxy S9/S9+ – Exynos 9810 Octa для всього світу, Qualcomm Snapdragon 845 – для США і Китаю. Ці два процесори – найкраще, що наразі пропонується на ринку.

Камера в смартфоні буде з подвійним модулем, змінною діафрагмою для нічної та денної зйомки, швидким автофокусом і двократним оптичним зумом. Смартфон матиме акумулятор 4000 мАч. Також на смартфоні можна буде дивитися відео на максимальній яскравості екрану 23-25 годин.

Ключовою зміною в дизайні стало перенесення індикатора відбитку пальців під задні камери, так що тепер не доведеться постійно залишати розмиті сліди на обʼєктивах, марно намагаючись розблокувати телефон, як це було в Note 8.

Ціна нового смартфона з обʼємом памʼяті 512 ГБ буде 1250 євро ($1500). Попередні замовлення на Samsung Galaxy Note 9 повинні початися 10 серпня (принаймні, у Південній Кореї). Світовий продаж стартує 24 серпня.

25 лютого 2018 року на виставці мобільної техніки в Барселоні відбувся анонс нового флагмана від Samsung Galaxy S9/S9+.