Батьки Меланії Трамп отримали американське громадянство за принципом «ланцюгової імміграції»

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Батьки Меланії Трамп отримали американське громадянство за принципом «ланцюгової імміграції»

AP

Батьки дружини президента США Меланії Трамп отримали американське громадянство за принципом «ланцюгової імміграції», проти якого виступає Дональд Трамп. Напередодні 74-річний Віктор та 73-річна Амалія Кнавс принесли присягу на вірність США під час приватної церемонії в Нью-Йорку.

За даними The Guardian, процедура пройшла таємно, а Меланія Трамп не була присутня на церемонії. Батьки першої леді США — словенські іммігранти, колишній автомобільний дилер та працівниця текстильної фабрики, до цього мали лише дозвіл на проживання в Сполучених Штатах.

За словами адвоката подружжя, Кнавси подавали документи на громадянство за звичайною процедурою і не отримували жодного спеціального дозволу. При цьому юрист не уточнив, у який спосіб вони отримували так звані green cards («зелені карти»), які дають дозвіл на постійне проживання.

Адвокат відмовився повідомити, скільки часу батьки Меланії прожили в країні, перш ніж отримати громадянство. Відповідно до закону, вони мали прожити в США не менше пʼяти років.

Прес-секретар першої леді Стефані Гришам відмовилася коментувати ситуацію, оскільки батьки Меланії Трамп «не є частиною адміністрації і заслуговують на приватність».

Меланія Кнавс і Дональд Трамп одружилися в 2005 році, а у 2006 році вона стала громадянкою США.

Дональд Трамп назвав «зламом системи» принцип ланцюгової імміграції, коли іммігрант отримував можливість запрошувати необмежену кількість різноманітних родичів. Він хоче переглянути законодавчі норми, за якими людина з громадянством США, має можливість привозити в країну своїх родичів.

Найближчим часом адміністрація президента США виступить із пропозицією посилити для юридичних іммігрантів отримання громадянства або «зелених карт».