Росія готується до економічної війни з США і збирається відповідати «іншими методами»

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Росія готується до економічної війни з США і збирається відповідати «іншими методами»

kremlin.ru

Премʼєр-міністр Росії Дмитро Медведєв вважає, що подальше посилення санкцій проти Росії можна буде розцінити як оголошення економічної війни, пише РИА Новости.

«І на цю війну необхідно буде реагувати — економічними методами, політичними методами, а в разі необхідності й іншими методами. І наші американські друзі це повинні розуміти», — заявив премʼєр.

Медведєв визнав, що санкції так чи інакше впливають на економіку країни, в тому числі на курс рубля. Однак, за його словами, Москві до такого тиску не звикати.

«Наша країна в останні 100 років існувала в умовах постійного санкційного тиску. Для чого це робиться? Для того, щоб прибрати Росію з числа потужних конкурентів на міжнародному полі», — вважає він.

На думку Медведєва, США використовують прийоми недобросовісної економічної конкуренції, наприклад, намагаючись обмежити постачання російського газу в Європу, щоб продавати свій скраплений газу. Протекціоністські заходи Вашингтон використовує і проти Китаю. «Це, звичайно, не подобається китайцям, це нікому не подобається, і наше завдання — усім цим заходам протистояти», — резюмував він.

Нові санкції США проти Росії почнуть діяти з 22 серпня. Вони повʼязані із застосуванням хімічної зброї під час отруєння екс-розвідника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії Скрипалів у Великобританії.

Обмеження торкнуться експорту в РФ товарів, повʼязаних з національною безпекою, нафтогазовими технологіями, а також електронними приладами і датчиками.

У Держдепі погрожують ввести додаткові і набагато більш жорсткі санкції, якщо Росія протягом трьох місяців не гарантує відмови від використання хімзброї і не погодиться на допуск міжнародних інспекторів.