Слідком Росії продовжує розслідувати вбивство Бабченко. «Нову газету» просять надати особисту справу журналіста

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Слідком Росії продовжує розслідувати вбивство Бабченко. «Нову газету» просять надати особисту справу журналіста

facebook.com

Головне слідче управління Слідчого комітету Росії продовжує розслідувати кримінальну справу по факту вбивства журналіста Аркадія Бабченко, хоча він живий. Це випливає з запиту, який надійшов до російської Нової газети.

Запит датований 1 серпня. У ньому йдеться, що справу порушено 29 травня. Саме в цей день інсценували вбивство журналіста. Оскільки Бабченко в 2011 році працював в «Новій газеті», СК РФ запросив у редакції особисту справу і характеристику на журналіста.

novayagazeta.ru/

Увечері 29 травня колеги Бабченко і правоохоронні органи повідомили, що журналіста вбили. Але вже на наступний день — 30 травня — голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що вбивство інсценували щоб запобігти замаху, а сам Бабченко вийшов на брифінг.

За даними СБУ, для замаху на Бабченко спецслужби РФ завербували громадянина України і заплатили йому $40 тис. У Києві затримали організатора замаху, яким виявився 50-річний юрист, директор українсько-німецького спільного підприємства «Шмайсер» Борис Герман.

Крім замаху на Бабченко, Герман фігурує ще в одній кримінальній справі – про незаконне виключення з числа учасників підприємства «Шмайсер» власника 40%. 6 серпня суд Києва продовжив арешт Германа до 28 вересня.