Маска звинуватили в маніпуляціях з акціями Tesla. Акціонери подали на нього в суд

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Маска звинуватили в маніпуляціях з акціями Tesla. Акціонери подали на нього в суд

wikipedia.org

Ілона Маска і його компанію Tesla Inc. залучають до відповідальності за маніпулювання цінами акцій.

Твіт виконавчого директора про те, що компанію потрібно зробити приватної і тим самим захистити її фінансування, став основною причиною для звинувачень Tesla в маніпуляціях.

Маск збрехав про фінансування, щоб підштовхнути акції до більш високій ставці і тим самим влаштував засідку швидким продавцям, які робили ставки проти його компанії. Один з акціонерів в цю пʼятницю, 10 серпня, подав скаргу з приводу шахрайства з цінними паперами у федеральний суд Сан-Франциско.

Ще 7 серпня Ілон Маск підняв цілу бурю своїм микропостом: «Я думаю зробити Tesla приватної по $420 за акцію. Фінансування забезпечено». І це всього лише 53 символу оригінальної публікації.

На думку SEC помилкове твердження Маска спровокувало швидких продавців на покупку акцій за завищеною ціною після 12:48 дня 7 серпня. Постраждали також всі власники цінних паперів Tesla.

Спочатку акції зросли на 11 відсотків і їх ціна склала майже $380. Потім вони відступили і втратили близько 7 відсотків протягом двох днів. Такий процес викликали сумніви з приводу доцільності подібної ідеї Маска ідеї - і про заяву Маска про те, що фінансування вже є. Ні він, ні хто-небудь інший не надали доказів цього.

А з 25 липня соціальна мережа Twitter початку блокування всі акаунтів, які реєструються під імʼям американського винахідника і мільярдера Ілона Маска.