Манафорт отримав кредит у $16 млн за обіцянку банкіру посади в адміністрації Трампа

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Манафорт отримав кредит у $16 млн за обіцянку банкіру посади в адміністрації Трампа

golos-ameriki.ru

Колишньому главі передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа і консультанту екс-президента Віктора Януковича Полу Манафорту видали незаконний швидкий кредит в $16 млн. Про це заявив колишній банкір Federal Savings Bank Денніс Райко під час судового слухання, пише The Washington Post.

Гендиректору банку Стівену Келко потрібна була посада міністра фінансів або міністра житлового господарства та міського розвитку в адміністрації Трампа. Для цього він змусив Райко схвалити позику.

"Я дізнався, що Манафорт був притягнутий до політики, і я знав, що Келко цікавився політикою", - заявив Райко.

Генеральний директор банку після того, як дізнався, хто просить кредит, побажав особисто зустрінеться з потенційним клієнтом. Манафорт отримав позику на наступний день після зустрічі. До цього Райко не бачив подібної швидкості видачі сум з шістьма нулями.

У підсумку, Манафорту видали два кредити на $16000000. Один з них - на $9500000 на нерухомість в Саутгемптоні, штат Нью-Йорк. Райко розповів що, Манафорт погасив його 16 листопада 2016 року, відразу після президентських виборів.

Інший позику на будівництво в розмірі $6500000 екс-глава передвиборного штабу Трампа закрив 4 січня 2017.

Незважаючи на те, що Манафорт покинув президентську кампанію через місяць після затвердження позики, Келко все одно сподівався на поміч у протекції для отримання місця в адміністрації чинного президента США.

Колишній банкір Federal Savings Bank заявив у суді, що Келко наполягав на дзвінку Манафорту відразу після перемоги Трампа на виборах.

Ще 23 липня Федеральний суд у США надав імунітет пʼяти свідками, які будуть давати свідчення у справі про фінансові махінації колишнього керівника передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта