Львів закупив німецькі трамваї, двері яких не відкриваються на зупинках. Прокуратура розслідує недбалість

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Львів закупив німецькі трамваї, двері яких не відкриваються на зупинках. Прокуратура розслідує недбалість

У Львові набирає обертів скандал, повʼязаний із закупівлею берлінських трамваїв чиновниками Львівської міської ради та КП «Львівелектротранс». Прокуратура порушила справу про недбальство місцевої влади.

Що сталося?

Львівська влада закупила в Німеччині 30 вживаних трамваїв Tatra KT4. Вони були виготовлені 30 років тому.

Як тільки прибули перші трамваї, виявилося, що на багатьох зупинках вони не можуть відкрити двері з-за особливостей місцевих платформ.

Двері відкриваються назовні, а на деяких зупинках платформа розташована на рівні першої ступені трамвая. Для вирішення цієї проблеми потрібно або знижувати платформи, або різати двері.

Ще зʼясувалося, що трамвайні рейки в Україні майже на півметра вже, тому трамваї необхідно переобладнати.

Скільки заплатили?

Сумарна вартість 30 вживаних німецьких трамваїв становить 800 тисяч євро. У міськраді заявили, що надходити в Україну вони будуть партіями — по 8 одиниць кожен місяць, щоб у жовтні місто отримало вже всі 30 вагонів.

Що далі?

За численними скаргами, прокуратура Львівської області порушила кримінальну справу за фактом неналежного виконання посадовими особами Львівської міської ради та ЛКП "Львівелектротранс" своїх службових обовʼязків при закупівлі 30 старих німецьких трамваїв». Якщо провина чиновників буде доведена в суді, їм загрожує від двох до пʼяти років позбавлення волі з забороною обіймати державні посади.

Міська влада інцидент поки не коментує.