У Сіетлі співробітник авіакомпанії викрав літак. У супроводі винищувачів він скоїв суїцид

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Сіетлі співробітник авіакомпанії викрав літак. У супроводі винищувачів він скоїв суїцид

В американському Сіетлі співробітник авіакомпанії викрав пасажирський літак Q400, після чого впав, повідомляє The Guardian.

Інцидент стався в пʼятницю ввечері на території міжнародного аеропорту Сіетл-Такома. Літак належав авіакомпанії-підрозділу Alaska Air — Horizon Air, на його борту не було пасажирів.

Для безпечного супроводження судна в небо піднялися два винищувачі F15. За даними поліції, 29-річний викрадач намагався виконати певні трюки в повітрі, але через відсутность необхідних навичок літак впав в районі затоки Пьюджет. У поліції наполягають на непричетності винищувачів до катастрофи.

Місцева поліція також спростувала версію про теракт, визнавши це актом суїциду.

джерело: The Guardian

Пізніше місцеві ЗМІ опублікували запис переговорів між викрадачем і диспетчером авіаслужби. Зокрема, диспетчер запропонував посадити літак на аеродромі військової бази Joint Base Lewis–McChord, однак чоловік відмовився, побоюючись, що військові можуть застосувати засоби ППО. Після цього він звернув увагу на стрімку втрату палива і запитав диспетчера, чи загрожує йому за викрадення довічне увʼязнення.

Цією подією вже зайнялася Національна рада транспортної безпеки. Також рада розгляне причини і обставини, які дозволили захопити літак.

Найвідоміший епізод з суїцидом пілота літака стався 24 березня 2015 року у Французьких Альпах. Тоді другий пілот авіакомпанії Germanwings Андреас Любіц свідомо влаштував авіактастрофу, в якій загинули 150 осіб. Пізніше стало відомо, що Любіц страждав на психічний розлад.