Журналістка повідомила, що Сенцова вивезли з колонії. Це виявилося фейком

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Журналістка повідомила, що Сенцова вивезли з колонії. Це виявилося фейком

bbc.com

Головне управління ФСВП Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу спростувало інформацію про те, що політвʼязень Олег Сенцов більше не перебуває в колонії, повідомив російський Інтерфакс.

«Інформація про те, що засуджений Сенцов нібито залишив виправну колонію, не відповідає дійсності», — повідомив представник Федеральної служби виконання покарань Росії. За його словами, Сенцов все ще в колонії і продовжує голодувати.

Вчора ввечері російська журналістка Вікторія Івлєва опублікувала у себе в Facebook інформацію про те, що Олег Сенцов вилетів на літаку з Салехарда о 23:00. Однак, пізніше, в 2:55, вона додала у свою публікацію, що у неї більше немає інформації про долю кримського режисера.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова вважає, що такі фейки журналістам можуть спеціально зливати співробітники колонії.

«Важко коментувати це ... Сподіваємося кожен раз, що буде підтверджена інформація (про звільнення Олега Сенцова, - ред.), але в Лабитнангі (в колонії, - ред.) так жартують з журналістами та громадянами, які думають, що налагодили контакт з працівниками колонії», - сказала вона в Громадскому.

Вчора Федеральна служба виконання покарань РФ опублікувала у себе на сайті інформацію про те, що у голодуючого Олега Сенцова не спостерігається погіршення здоровʼя.

ФСВП не забула вказати витрати, які понесла держава, підтримуючи здоровʼя Сенцова і інших увʼязнених в Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Так, за 2018 рік Росія витратила 1 млн 300 тис. рублів (~479 570 грн.) на всіх засуджених з них 45 тисяч рублів (~16 600,5 грн.) пішло на надання 202 медпослуг Сенцову, а 95 тисяч рублів (~35 045,5 грн.) на його ліки. Служба пише, що витрачає на підтримку режисера 1100 рублів (~405,79 грн.) в день.