Туреччина відмовиться від доларів при торгівлі з найбільшими партнерами. Серед них і Україна

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Туреччина відмовиться від доларів при торгівлі з найбільшими партнерами. Серед них і Україна

Pixabay

Туреччина готується перейти на розрахунки в національній валюті зі своїми найбільшими торгівельними партнерами, такими як Китай, Росія, Іран і Україна, передає Анадолу.

За словами президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана, якщо країни Європи теж захочуть позбавитися від «кайданів» долара, то Анкара готова перейти з ними на аналогічні розрахунки.

«Ті, хто намагається звести рахунки з Туреччиною і наносять удар нижче пояса, повинні памʼятати, що у світі немає жодного політика і жодної країни, які досягли б успіху, проводячи ворожу політику щодо Анкари», - сказав він.

Ердоган також запевнив, що ні що не змусить Туреччину відмовитися від своїх цілей в економіці і змінити політику щодо Сирії і Іраку.

Раніше Ердоган у колонці для The New York Times написав, що Туреччині доведеться шукати нових союзників, якщо США продовжать політику нерозуміння і неповаги Туреччини.

Саме так він прокоментував стан американсько-турецьких відносин, особливо після рішення президента США Дональда Трампа підвищити торгові мита на алюміній і сталь.