На батьківщині Маркса продали 100 тис. купюр номіналом нуль євро. Вони принесли авторам не менше €300 тис.

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
На батьківщині Маркса продали 100 тис. купюр номіналом нуль євро. Вони принесли авторам не менше €300 тис.

dw.com

До 200-річчя Карла Маркса в його рідному місті Трірі випустили купюри номіналом в 0 євро з зображенням філософа, економіста і соціолога, пише DW

Купюри друкує і продає компанія Trier Tourismus und Marketing. Вони швидко стали популярними, вже продано понад 100 тисяч примірників.

«Купюри, які можна придбати за три євро, користуються підвищеним попитом. Ніхто не очікував, що вони будуть так популярні», — розповів керуючий компанії Ганс-Альберт Беккер.

Фіолетові банкноти номіналом нуль євро і розміром трохи більше 20-єврової банкноти дуже схожі на справжні гроші. Їх надрукували на захищеної від підробок папері з водяними знаками, голограмами, мідними смугами й індивідуальними серійними номерами з 10 знаків.

Купюри розлетілися вже з більш ніж 40 країн. Особливо охоче їх купують в Азії. У Китай вже відправили близько 30 тисяч штук. Найчастіше їх купують фірми в якості подарунків співробітникам.

Одну банкноту придбати не можна — мінімальний обсяг замовлення становить пʼять банкнот. Пересилання в Україну посилки вагою менше 50 грам коштує близько двох євро. Тобто щоб купити такий сувенір з України прийде витратити мінімум 17 євро.