Медведчук погрожує заборонити прокат фільму «Стус» через суд

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Медведчук погрожує заборонити прокат фільму «Стус» через суд

facebook.com

Представники колишнього глави Адміністрації президента Віктора Медведчука обіцяють подати до суду, щоб заборонити прокат фільму «Стус» («Птах душі»), якщо там буде недостовірна інформація про Медведчука. Про це йдеться в заяві його адвоката Ігоря Кириленка.

Адвокат вважає, що премʼєр-міністр Володимир Гройсман очолив «цинічну піар-кампанію» проти Медведчука. Мова йде про резонансну інформацію про те, що з фільму «Стус» прибрали сцену з Медведчуком, який був адвокатом поета в 1980 році. У соцмережах повідомляли, що епізод вирізали по дзвінку з «адміністрації Медведчука».

«До речі, взагалі незрозуміло, про яку «адміністрації» йде мова. Якщо про Адміністрації президента, то Медведчук не працює там з січня 2005 року», — зазначив адвокат.

На думку Кириленка, доручивши Міністерству культури і Державному агентству з питань кіно «не допустити підміни історичної правди», Гройсман , по суті, ввів цензуру і втрутився у творчий процес.

«Абсолютно очевидно, що головним мотивом запровадження цензури та відпрацювання політичного замовлення є бажання Гройсмана попіаритися на цій темі напередодні прийдешніх виборчих кампаній», — вважає адвокат.

Минулої пʼятниці актор Геннадій Попенко заявив, що частину сценарію, в якому фігурував Медведчук, продюсери стрічки видалили з «дзвінком зверху». За іншою версією сцени попросив видалити син Стуса Дмитро. Однак у коментарі Бабелю він цю інформацію спростував.

Ситуація з вилученням сцен про Медведчука викликала широкий резонанс у соцмережах. Після цього Гройсман доручив Мінкультури та Держкіно зустрітися з творцями фільму про Василя Стуса і розібратися з ситуацією навколо сценарію картини.