«Страна»: Михайло Саакашвілі дав велике інтервʼю. Головне в трьох цитатах

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
«Страна»: Михайло Саакашвілі дав велике інтервʼю. Головне в трьох цитатах

facebook.com

Колишній глава Одеської обладміністрації та екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі, який отримав політичний притулок в Нідерландах і живе в Амстердамі, дав інтервʼю виданню «Страна». Він розповів про плани повернутися у велику політику і пояснив, чому не зміг консолідувати навколо себе українських опозиціонерів і його видворили з України.

Про вибори в Грузії в жовтні 2018 року.

В цьому році я налаштований оптимістично, тому що вперше по багатьох питаннях ми почали у великих містах випереджати провладних конкурентів. Президент Грузії може скасувати кримінальний вирок. І повернути мені громадянство. Коли ми переможемо, вони автоматично повинні закрити кримінальні справи.

Про видворення з України

Мені вже набридло бігати по дахах у Києві. В якийсь момент я просто зупинився і сказав: "Чорт з ними!". В грузинський ресторан зайшла група захоплення, що складалася з особистої охорони Порошенко і Кононенко. Охорона ресторану вивела мене з заднього виходу у двір. Якщо б я захотів, зміг би ще раз втекти по дахах. Але я для себе вирішив, що більше не буду цього робити.

Про те, чому майдан під Радою не призвів до імпічменту Петра Порошенка

Я ризикнув всім, але інші не були готові, виявилися менш рішучими. Один радикальний грузин – це саме по собі абсурдно і неправильно. Висловлюючись футбольною мовою, опозиціонери поставили мене в штучний off side, подали мʼяч, а самі відбігли. Я б у них нічого не забрав. Все одно Україною повинні керувати українські політики.