100 газет у США в один день розкритикують Трампа за нападки на ЗМІ

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
100 газет у США в один день розкритикують Трампа за нападки на ЗМІ

flickr.com

16 серпня понад 100 друкованих видань в США опублікують редакційні статті про те, що нападки президента США Дональда Трампа на працівників ЗМІ — неприпустимі, пише Huffington Post.

Акцію ініціювала газета The Boston Globe. Минулого тижня редакція повідомила, що опублікує 16 серпня редакторську статтю про те, чому небезпечні напади на ЗМІ з боку адміністрації Трампа і закликала інші видання зробити те ж.

За словами представника The Boston Globe Марджорі Прітчард, на заклик газети відгукнулися вже більше сотні видань, в основному невеликих, але є і кілька великих. Назви газет вона не назвала, проте вже відомо, що в ній візьмуть участь The Houston Chronicle, Minneapolis Star Tribune, Miami Herald та Denver Post.

«Всі вони сповнені рішучості протистояти нападкам Трампа на журналістику», - зазначила Прітчард, висловивши сподівання, що до четверга число газет що беруть участь в акції зросте.

Всі видання мають намір опублікувати власні редакційні статті, а не друкувати якусь однотипну і заздалегідь заготовлену заяву.

Трамп раніше неодноразово звинувачував ЗМІ США в тому, що вони упереджено ставляться до нього самого і до рішень його адміністрації. Президент стверджував, що такі телеканали, як CNN, NBC, ABC, а також ряд друкованих видань, включаючи газету The New York Times, публікують фейки.

У 2017 році він навіть опублікував перелік з 11 фейкових новин і сюжетів, який назвав Fake News Awards. У список, зокрема, увійшли новини CNN і The New York Times.