КНДР припинила видачу туристичних віз. Наказ надійшов «зверху»

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
КНДР припинила видачу туристичних віз. Наказ надійшов «зверху»

youtube.com

Північна Корея припинила обробку та видачу туристичних віз для іноземців напередодні 70-ї річниці утворення КНДР. Заявки «заморожені» до 9 вересня, вказівка надійшла «зверху».

За даними китайського туроператора Koryo Tours, Пхеньян наказав припинити візити китайських туристичних груп, оскільки готується до ювілейної 70-ї річниці створення Корейської Народно-Демократичної Республіки, передає AFP.

Популярний серед західних туристів, охочих відвідати Північну Корею, туроператор заявив про «вказівку зверху» на призупинення обробки поточних заяв на туристичну візу в КНДР.

«13 серпня наші партнери в Пхеньяні були проінформовані про те, що їм було наказано зверху, що всі існуючі на даний час туристичні візові заяви повинні бути заморожені», - йдеться в повідомленні Koryo Tours.

Про причини такого заходу не повідомляється, туроператор лише зазначив, що заявки будуть заморожені до 9 вересня — річниці з дня створення КНДР. «Вища влада в країні просто ставить туризм на паузу», - додали там.

Пхеньян традиційно відзначає річниці утворення КНДР військовими парадами або масовими ігрищами, в яких приймають участь тисячі людей, що виконують акробатичні номери в унісон, і, як очікується, цього разу відбудуться перші масові ігри за пʼять років.

12 червня президент США Дональд Трамп і лідер КНДР Ким Чен Ин зустрілися на саміті в Сінгапурі, підписавши документ про денуклеаризацію Північної Кореї за гарантіями США протягом 2,5 років. Кім прийняв запрошення Трампа відвідати США, а хазяїн Білого дому погодився приїхати до Пхеньяна.