Суд зобовʼязав Антона Геращенка видалити пост в Facebook про мітинг Саакашвілі під Радою. Нардеп буде оскаржувати рішення

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Суд зобовʼязав Антона Геращенка видалити пост в Facebook про мітинг Саакашвілі під Радою. Нардеп буде оскаржувати рішення

УНІАН

Печерський районний суд Києва зобовʼязав народного депутата Антона Геращенко («Народний фронт») видалити у Facebook пост, дискредитуючий екс-главу Одеської держадміністрації Михайла Саакашвілі і його партію «Рух нових сил». Про це повідомив «Бабелю» адвокат Саакашвілі Павло Богомазов.

14 липня 2017 року Геращенко написав в соцмережі, що мітинг під Верховною радою, який проводила партія Саакашвілі, був організований за гроші. У якості доказу він опублікував відео, де учасникам мітингу роздають гроші.

«Вчора у Верховній раді були організовані ряд перфомансів. Хтось тарабанив у бочки. Хтось ображав і не пускав народних депутатів в Раду, одночасно вимагаючи від них голосувати за зняття недоторканності. Правильно і чесно було б їх назвати не просто активістами, а проплаченими активістами. Розплата за участь у провокаціях була здійснена в офісі Саакашвілі, куди ці молоді люди і попрямували після невдало виконаної роботи», — заявив нардеп.

У відповідь представники Саакашвілі подали до суду на нардепа, вимагаючи визнати пост у соцмережі таким, що «порочить репутацію партії «Рух нових сил» і видалити запис.

13 серпня суд Печерський суд задовольнив позов партії. Рішення суду є в розпорядженні «Бабеля».

The Babel

«Відео, яке публікував Геращенко про роздачі коштів з якогось не зрозумілого мітингу», — заявив «Бабелю» Павло Богомазов.

Зі свого боку нардеп має намір оскаржувати рішення суду. «Днями буде подана апеляція. Як буде рішення щодо апеляції - там подивимося», — сказав Геращенко «Громадському». Він додав, що пост видаляти не збирається.

Це не перша судова тяганина за пости в Facebook в українській практиці.

«Заступник голови СБУ Павло Демчина судиться за посаду в соцмережі і публікацію на YouTube (подав в суд проти журналістів «Схем» за сюжет про незаконне збагачення); міністр юстиції Павло Петренко судиться з партією «Рух нових сил» за публікацію в Facebook (Саакашвілі звинуватив Мінʼюст у тому, що відомство відмовляє в реєстрації зміни назви партії "Рух нових сил" і при цьому незаконно зареєструвало партію-клон "Блок Михайла Саакашвілі"), нардеп Віталій Хомутинник судитися з Саакашвілі за публікацію у Facebook (Саакашвілі звинуватив нардепа в тіньовому вплив на чиновників)», — розповів «Бабелю» Богомазов.