Архієпископ Вашингтона йде у відставку через звинувачення в сексуальних відносинах з неповнолітніми

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Архієпископ Вашингтона йде у відставку через звинувачення в сексуальних відносинах з неповнолітніми

Michael W. Pendergrass / Wikimedia

Папа Франциск, в суботу 28 липня, прийняв відставку Теодора МакКаррика, архієпископа Вашингтона і одного з найвідоміших діячів Католицької Церкви США. Священик йде з посади через звинувачення в сексуальній нарузі над неповнолітніми.

Ватикан заявив, що Маккаррік відправив Папі лист з проханням про відставку у пʼятницю ввечері, повідомляє Reuters.

«Папа прийняв його відставку з посади кардинала і розпорядився про його усунення від суспільного служіння разом із зобовʼязанням залишатися в будинку для молитви і покаяння до тих пір, поки розглядаються звинувачення, висунуті проти нього», - сказано в заяві.

У середу, 25 липня, Маккаррік оголосив, що він подає у відставку з-за виявлених звинувачень у сексуальному насильстві над підлітком майже 50 років тому.

Приватна група BishopAccountability.org, що займається моніторингом звинувачень священиків в сексуальному насильстві і домаганнях, повідомила, що Маккаррік входить в 6 700 американських кліриків, обвинувачених у сексуальному насильстві над дітьми.

87-річного МакКаррика звинувачують у сексуальній нарузі над підлітком в той час, коли він був священиком в Нью-Йорку. Він наполягає на своїй невинності.