Прес-секретар Білого дому вибачилася за брехню про Обаму

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Прес-секретар Білого дому вибачилася за брехню про Обаму

facebook.com

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс вибачилася за помилкову заяву про те, що президент Трамп створив в три рази більше робочих місць для афроамериканців, ніж Барак Обама. Про це повідомляє The Washington Post.

«Коли президент Обама пішов після восьми років перебування на посаді, він створив тільки 195 тисяч робочих місць для афроамериканців... Президент Трамп за перші півтора року вже потроїв те, що зробив президент Обама за вісім років», – сказала прес-секретар журналістам.

Заява Сандерс була помилковою. Згідно з офіційною статистикою, зайнятість афроамериканців у Сполучених Штатах збільшилася майже на 3 мільйони робочих місць з січня 2009 року по січень 2017 року. З січня 2017 року по липень цього року працевлаштування афроамериканців збільшилась приблизно на 700 тисяч робочих місць.

Пізніше у вівторок Рада економічних консультантів Білого дому взяла на себе відповідальність за помилку і опублікувала нові дані, які порівнюють створення робочих місць для афроамериканців після виборів Обами в 2008 і 2012 роках зі створенням аналогічних робочих місць після виборів Трампа в 2016 році. Сандерс у Twitter вибачилася за помилку і зазначила, що цифри працевлаштування вона озвучила правильні, проте вказала інші часові рамки для Обами.

Додамо, що у США розгорається новий скандал навколо президента Дональда Трампа. Про те, як працює його адміністрація написала книгу колишня помічниця президента Омароса Маніголт-Ньюман. У 2017 році вона займала посаду директора з комунікацій управління Білого дому по звʼязках з громадськими організаціями і населенням. В книгу Маніголт-Ньюман також включила розмови, записані в Білому домі.