Харві Вайнштейна судитимуть за звинуваченням у секс-торгівлі. Суд погодився трактувати його дії саме так

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Харві Вайнштейна судитимуть за звинуваченням у секс-торгівлі. Суд погодився трактувати його дії саме так

facebook.com

Федеральний суддя США Роберт Світ погодився розглядати цивільний позов британської актриси Кадіан Нобл до американського продюсера Харві Вайнштейна за звинуваченнями у секс-торгівлі, пише The Wall Street Journal.

Нобл звинувачує Вайнштейна в тому, що він заманив її в готельний номер в Каннах у 2014 році під хибним приводом, а потім змусив її приймати участь в «комерційному сексуальному акті». Тому вона звинуватила його не в сексуальних домаганнях, а саме в секс-торгівлі.

Федеральний закон США визначає комерційний секс-акт як обмін чогось цінного на секс. Суд погодився застосовувати до цієї справи норми законодавства про секс-торгівлі, хоча це і не цілком традиційне їх трактування. Хоча Вайшнштейн наполягав, що не давав актрисі нічого цінного, суддя Світ з ним не погодився.

«Для починаючої актриси зустріч з всесвітньо відомим продюсером має цінність. Крім того, можливість для актриси провести з продюсером зустріч тет-а-тет щоб обговорити фільм і обіцяну роль несе в собі цінність, це може стати поворотним моментом у карʼєрі і житті», — вважає суддя.

Восени 2017 року Харві Вайнштейна звинуватили у сексуальних домаганнях і зґвалтуванні. Проти продюсера свідчили багато голлівудські зірки, серед яких Анджеліна Джолі, Емма Уотсон, Гвінет Пелтроу та інші. У травні зʼявилася інформація, що Харві Вайнштейн добровільно здався поліції, а на наступний день продюсер знову опинився на волі , внісши заставу в 1 мільйон доларів.

У липні Вайнштейн вперше прокоментував звинувачення в сексуальних домаганнях в інтервʼю грецькому виданню Spectator.