У японському зоопарку народилося дитинча унікальної панди. Фотографія

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У японському зоопарку народилося дитинча унікальної панди. Фотографія

Pixabay

В Японії самка великої панди по кличці Раухін народила дитинча. Тварина зʼявилася на світ 15 серпня в зоопарку міста Сірахама (префектура Вакаяма). Вага новонародженої самки склала всього 75 грамів, а довжина тіла – 15,5 см. Такі показники вважаються дуже низькими, тому дитинча негайно забрали в інкубатор для догляду. Працівники зоопарку годують маленьку панду за допомогою шприца, оскільки ротик у неї дуже маленький і вона не може харчуватися материнським молоком самостійно.

Новонароджена самка панди в Японії

instagram.com

Раухін – перша панда, яка сама народилася в Японії та народжує в цій країні дитинчат. У 2008 році у неї з’явилося два малюка на прізвисько Ейхін і Мейхін. Після цього в 2014 році у неї народилися ще два ведмедика.

В цілому зоопарк в Вакаяме має репутацію найбільш «продуктивного» в світі за межами Китаю. До теперішнього часу там зʼявилося на світ 15 дитинчат великої панди.

Велика панда є вразливим видом. Ці тварини в неволі розмножуються вкрай рідко, а до 2000 року зовсім не розмножувались. Вчені припускають, що в дикій природі залишилося близько 2060 панд.