Акаунти Instagram вже тиждень зламують хакери. Користувачі вважають, що вони з Росії

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Акаунти Instagram вже тиждень зламують хакери. Користувачі вважають, що вони з Росії

wikipedia.org

Протягом останнього тижня користувачі Instagram активно скаржаться на те, що їх зламують хакери, пише Mashable.

Хакери змінюють не тільки логін і пароль облікового запису, але і фотографію профілю. При спробі відновити доступ за допомогою електронної пошти виявляється, що її адресу теж змінено. Адреси різні, але всі належать до доменної зони ru. Через це користувачі припускають, що хакери з Росії. Інших підтверджень цьому немає.

Скільки користувачів вже зламали, сказати складно, але на офіційному акаунті Instagram в Twitter налічується близько 800 звернень від різних людей. Повідомлення про зломи зʼявлялися і на сайті Reddit. Google Trends показує піки пошуків за запитом «Instagram зламаний» за 8 і 11 серпня.

На сайті інфоцентру Instagram зʼявилося повідомлення «Проблема, що впливає на доступ до облікових записів Instagram». У ньому, зокрема, говориться, що компанія «знає про труднощі, з якими стикаються деякі користувачі при вході». В Instagram дали кілька порад через ситуацію, що склалася.

Поради Instagram

  1. Якщо ви отримали лист про зміну адреси електронної пошти, але не запитували цих змін — натисніть на кнопку «скасувати» в листі і змініть пароль.

  2. Вибирайте надійний пароль. Використовуйте комбінацію з не менш шести цифр, букв і розділових знаків (наприклад ! і &). Він повинен відрізнятися від інших паролів, які ви використовуєте.

  3. Відмініть доступ для будь-яких підозрілих сторонніх додатків і включіть двофакторну аутентифікацію для додаткової безпеки.

На початку серпня Facebook і Instagram ввели нові інформаційні панелі, за допомогою яких можна відслідковувати, скільки часу ви проводите у цих соцмережах і встановлювати собі ліміти.