Росія хоче запустити пором з анексованого Криму до Туреччини. Будуть возити фрукти, мʼясо та людей

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Росія хоче запустити пором з анексованого Криму до Туреччини. Будуть возити фрукти, мʼясо та людей

wikipedia.org

Росія має намір до кінця осені відновити поромне сполучення анексованого Криму з Туреччиною. Про це ТАСС повідомив гендиректор держпідприємства РФ «Кримські морські порти» Олексій Волков.

«Провели зустріч з експедиторами, судновласниками щодо початку роботи прямої автопаромной лінії Туреччина – Крим – Туреччина... Час, коли запустимо, вважаю, буде восени», — сказав співрозмовник агентства.

За словами Волкова, передбачається, що пором зможе ходити в Туреччину з порту Керчі, найближчого до автомобільного мосту через Керченську протоку.

«З Туреччини поки дивимося [який порт використати]», — додав Волков.

Він зазначив, що поромом з Криму будуть постачати мʼясо, а з Туреччини збираються привозити овочі та фрукти.

Морське пасажирське сполучення з Туреччиною планують запустити в 2019 році.

«У звʼязку з потеплінням відносин Росії і Туреччини, думаю, ми спрацюємось», — додав Волков.

У 2014 році Росія анексувала український півострів Крим і розвʼязала збройний конфлікт на Донбасі. Після цього США і Європейський Союз ввели економічні санкції проти РФ, які кілька разів розширювалися і зміцнювалися.

У жовтні 2017 року турецька влада вирішила не приймати кораблі, що прибували з портів Криму. Заборона стосується суден під будь-яким прапором.

Також повідомлялося, що через санкції американська компанія Best Western Hotels & Resorts, остання західна мережа готелів в окупованому Криму, покинула півострів.