12 росіян попросили Путіна обміняти їх на українців. Порошенко готовий помилувати цих росіян

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
12 росіян попросили Путіна обміняти їх на українців. Порошенко готовий помилувати цих росіян

12 громадян Росії , засуджених чи арештованих в Україні за важкі злочини, звернулися до президента Росії Володимира Путіна з проханням обміняти іх на українських політвʼязнів, повідомила в Facebook перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

«Українська сторона, наш президент готовий помилувати російських диверсантів і злодіїв в обмін на звільнення наших політвʼязнів», — написала Геращенко.

Представникам Росії в Трьохсторонній контактній групі передадуть інформацію про звернення цих людей. Вона нагадала, що Росія досі не відповіла на пропозицію передати їм 36 громадян, як і на ініціативу про зустріч уповноважених з прав людини в Мінську 21—22 серпня.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у себе в Facebook повідомила, що звернення до Путіна написали громадяни Росії: Руслан Гаджиєв, Ігор Кімаковський, Євген Мефедов, Вячеслав Висоцький, Валерій Іванов, Олександр Валехидіс, Владислав Гречин, Віктор Агєєв, Олексій Седіков, Олександр Саттаров та Фарух Камалов.

Пізніше Денісова додала, що заяву написав ще один громадяднин Росії, Павло Черних.

Вчора комісія з питань помилування в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Росії (ЯНАО) відмовилася розглядати два клопотання про помилування політвʼязня Олега Сенцова.