ГПУ оскаржила закриття справи проти Кернеса

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
ГПУ оскаржила закриття справи проти Кернеса

facebook.com

У четвер, 16 серпня, Генеральна прокуратура подала апеляційну скаргу на рішення Київського районного суду Полтави закрити справу проти мера Харкова Геннадія Кернеса, повідомив у Facebook прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко.

10 серпня суд закрив кримінальну справу проти Кернеса. Суддя Андрій Антонов мотивував це тим, що прокуратура відмовилася брати участь в процесі та дебатах. У прокуратурі заявили, що не знали, коли пройде засідання суду у справі проти Кернеса, а суддя допустив ряд процесуальних порушень.

Прокуратура Полтавської області вирішила, що рішення судді Антонова неправосудне, і відкрила проти нього кримінальне провадження. При цьому прокурорів, які не ходили на засідання, ГПУ вирішила не карати, тому що вони «своєчасно повідомили суд і своє керівництво про перебування на лікарняному». У свою чергу Рада суддів назвала неприпустимим, що чиновники лякають суддів кримінальною відповідальністю за судове рішення.

Геннадія Кернеса і двох його охоронців звинувачують у викраденні і побитті двох активістів Евромайдана — Сергія Ряполова і Олександра Кутянина в січні 2014 року. Справа проти харківського мера розглядалася в суді з травня 2015 року.