New York Times: Австрія відмовила в притулку гомосексуалу з Афганістану. Його поведінку й одяг назвали «нетиповими для геїв»

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
New York Times: Австрія відмовила в притулку гомосексуалу з Афганістану. Його поведінку й одяг назвали «нетиповими для геїв»

shemazing.net

Влада Австрії відмовили у притулку 18-річному гомосексуалу з Афганістану. Про це пише New York Times.

Випадок стався у федеральній землі Нижня Австрія. Імʼя чоловіка не розкривається.

Правозахисна організація Queer Base заявила, що на слуханнях про надання притулку хлопець заявив, що дізнався про свою гомосексуальність в 12 років, коли ще жив у Афганістані. Але в Австрії, перетинаючи кордон і подаючи документи про прохання притулку, він приховав цей факт, тому що його «залякав перекладач».

Федеральний співробітник у справах біженців сказав, що юнак бреше. Офіцер назвав афганця «зовсім не схожим на гея». «Ні ваша хода, ні ваша поведінка, ні одяг не свідчать про вашу гомосексуальність», — написав імміграційний офіцер у рішенні про відмову у притулку. Ще він зазначив, що підліток «занадто агресивний, що нетипово для геїв» і що у нього «мало друзів». На думку офіцера, зазвичай геї «дуже люблять спілкуватися».

В Афганістані представники ЛГБТ піддаються дискримінації, а за одностатеві шлюби в країні діє кримінальна відповідальність. Геїв переслідує поліція, вони можуть потрапити у вʼязницю на 5—15 років. Тому представники ЛГБТ шукають притулку в інших країнах.

Але і країни ЄС посилили свої вимоги до мігрантів, які просять притулку.

Схожий прецедент з відмовою мігрантові-гомосексуалу стався в червні. Біженець з Іраку Навід Джафарташ розповів на австрійському телебаченні, що під час співбесіди на надання притулку його попросили пояснити, що означають кольори на райдужному прапорі. Коли Джафарташ не зміг цього зробити, його клопотання відхилили.