WSJ: влада США перевіряє, чи не набрехала Tesla інвесторам про проблеми при виробництві Model 3

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
WSJ: влада США перевіряє, чи не набрехала Tesla інвесторам про проблеми при виробництві Model 3

flickr.com

Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) розслідує, чи не вводила компанія Tesla інвесторів в оману стосовно проблем при виробництві електрокара Model 3, пише The Wall Street Journal з посиланням на джерела.

Минулого тижня комісія почала розслідувати заяви генерального директора Tesla Ілона Маска про намір зробити компанію приватною. Однак ще до цього в суд викликали постачальника Tesla. За інформацією WSJ, викликали його саме у звʼязку з розслідуванням по Model 3. Ні в комісії, ні в компанії цю інформацію не коментують.

Питання про виробництві Model 3 могли виникнути через прогнози Маска. У 2016 році він заявив, що у другому півріччі 2017 року випустять 200 тисяч автомобілів Model 3s. Однак до вересня 2017 року завод зі збирання цих електрокарів не був повністю завершений, і виробництво почалося набагато пізніше запланованого. Потім Маск заявив, що в третьому кварталі 2017 року випустять близько 1,6 тисяч автомобілів, а до грудня — до 20 тисяч.

Якщо регулятор визнає, що інвесторів ввели в оману про причини або ступінь затримки виробництва, то Tesla та її керівники можуть зіткнутися з санкціями.

Після того як Маск написав у Twitter, що Tesla може стати приватною, 10 серпня один з акціонерів компанії подав скаргу з приводу шахрайства з цінними паперами до федерального суду Сан-Франциско.