СК Росії порушив кримінальні справи проти українських військових за «обстріл» жителів Донбасу

Автор:
Олена Мельник
Дата:
СК Росії порушив кримінальні справи проти українських військових за «обстріл» жителів Донбасу

sledcom.ru

Слідчий комітет Росії порушив дві кримінальні справи проти українських військових за «обстріл» мирних жителів Донбасу. Про це повідомляється на сайті відомства.

За версією росіян, 5 серпня цього року Збройні сили та Національна гвардія України нібито обстріляли з важких видів озброєння обʼєкти цивільної інфраструктури в місті Горлівка, яке знаходиться під контролем бойовиків самопроголошеної «ДНР».

«В результаті цих злочинних дій мирний мешканець 1981 року народження отримав осколкові поранення», — стверджують у СК Росії.

Також у РФ заявляють, що 14 серпня українські військовослужбовці нібито прицільно обстріляли з артилерії село Пікузи (кол. Комінтернове) Волноваського району. В результаті цього «мирна мешканка отримала осколкове поранення».

Російські слідчі порушили кримінальну справу за фактом «застосування заборонених засобів і методів ведення війни».

Раніше СК Росії порушив кримінальну справу проти колишнього міністра оборони України Анатолія Гриценка за слова, сказані в ефірі телеканалу «1+1» 16 липня 2014 року.

Збройний конфлікт на сході України розвʼязала Росія в квітні 2014 року, після анексії Криму. Незважаючи на численні факти участі Збройних сил РФ і докази причетності Росії до війни, офіційно Росія не визнає факту свого вторгнення в Україну.