Луценко оголосив догану Холодницькому через записи з акваріума

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Луценко оголосив догану Холодницькому через записи з акваріума

facebook.com

Генеральний прокурор Юрій Луценко підписав догану голові Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому, передають Українські Новини.

Співрозмовник агентства повідомив, що наказ Луценка оприлюднять у пʼятницю.

Оголосити Холодницькому догану рекомендувала Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП). Вона розглядала скаргу Луценка на дії голови САП через записи його розмов. Ці записи отримали з кабінету Холодницького після того, як в акваріум встановили «жучок». Записували розмови ГПУ і Національне антикорупційне бюро.

Холодницького звинувачували в контактах з фігурантом справи про спробу підкупу в. о. міністра охорони здоровʼя Уляни Супрун, обговоренні з депутатом Ради Георгієм Логвинським («Народний фронт») кримінальних проваджень, узгодженні процесуальних документів по справі про ймовірне незаконне збагачення екс-глави НАПК Наталії Корчак. У підсумку КДКП вирішила, що для звільнення Холодницького підстав немає, але догану оголосити йому треба.

16 серпня Верховний Суд отримав позов від Національного антикорупційного бюро до КДКП в якому Бюро просить скасувати рішення про догану Холодницькому. Протягом пʼяти днів суд вирішить чи відкривати провадження. Керівник НАБУ Артем Ситнік раніше казав, що не згоден з рішенням комісії і добиватиметься звільнення голови САП.

На основі записів з кабінету Холодницького також відкрили кримінальне провадження, його розслідує СБУ.