Вино, риба і гігантський пиріг. Глава МВС Італії влаштував святкову вечерю після обвалу моста в Генуї

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Вино, риба і гігантський пиріг. Глава МВС Італії влаштував святкову вечерю після обвалу моста в Генуї

The Financial Times

Італійці накинулися з критикою на міністра внутрішніх справ країни Маттео Сальвіні, який в день обвалу моста в Генуї влаштував грандіозний святковий обід в одному з сицилійських ресторанів, пише La Repubblica.

Сальвіні був присутній на вечері, де зібралося більше двохсот чоловік, в одному з ресторанів на острові Сицилія. У мережі зʼявивилися фотографії, зроблені 14 серпня, в день трагедії. На них міністр сидить у великій компанії за святково накритим столом і посміхається.

«Фотографії Сальвіні, на яких він влаштовує свято в такий драматичний момент для Генуї, є ляпасом і образою для всієї країни. Він був на банкеті в Сицилії, поки в Генуї ще розбирали уламки», — написав лідер Демократичної партії Італії Маттео Орфіні в Twitter.

Кілька представників Демократичної партії навіть закликали главу МВС Італії піти у відставку через подібну поведінку у день трагедії.

Сальвіні вже відреагував на критику в свою адресу. Він зазначив, що його поїздка на Сицилію була «зустріччю з мерами, керівниками добровольчих організацій, правоохоронцями та багатьма громадянами». За його словами, це була офіційна поїздка, і головною темою зустрічі були проблеми, повʼязані з мафією.

14 серпня, близько полудня, в Генуї обвалився автомобільний міст через річку Польчевера. Внаслідок катастрофи утворився провал довжиною у двісті метрів. На момент обвалення на мосту перебували десятки автомобілів з людьми.

Жертвами обвалення стали 38 осіб, серед яких троє дітей. Ще 16 осіб були поранені, стан девʼяти з них оцінюється як важкий. Також постраждали двоє українців. В українки Наталії Єниної перелом хребта і ніг.

Ця катастрофа стала національною трагедією для Італії. Влада Італії поклала всю відповідальність за обвалення моста Моранді на компанію Autostrade per lʼItalia, яка займається управлінням та утриманням автодоріг країни. Компанії загрожує штраф в 150 млн євро.