Восени збільшиться ціна на газ для промисловості

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Восени збільшиться ціна на газ для промисловості

Pixabay

НАК «Нафтогаз України» з 1 вересня підвищує ціну на газ для промислових споживачів. Про це повідомляється на сайті компанії.

В порівнянні з серпнем, ціна на блакитне паливо зросте на 4,6%. Залежно від обсягів закупівлі та умов оплати 1 тис. куб. газу коштуватиме від 8, 833 до 9, 662 тис. грн (без ПДВ).

Зазначається, що з 1 жовтня 2015 року в країні введено в дію Закон «Про ринок природного газу» і скасовано державне регулювання цін на газ для всіх категорій споживачів, крім населення і ТКЕ (теплокомуненерго) для потреб населення. З цього часу «Нафтогаз України» поставляє газ промисловим споживачам, бюджетним організаціям та іншим субʼєктам господарювання на ринкових умовах.

В Міжнародному валютному фонді вимагають від України перерахувати тариф на газ для населення та встановити ціну, яка від повідає ринковій. З липня 2017 року уряд веде переговори МВФ з цього питання і шукає компроміс з фондом.

Поки ціна на газ для населення залишається на рівні 4,942 грн за кубометр (без ПДВ).

Раніше Кабмін відстрочив зростання цін на газ для населення до 1 вересня. Якби уряд цього не зробив, в Україні довелося б переглядати ціни на газ через те, що набув би чинності інший документ – постанова від 22 березня 2017 року.