У Сербії розігнали військово-патріотичний табір для молоді, де працювали російські інструктори

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
У Сербії розігнали військово-патріотичний табір для молоді, де працювали російські інструктори

blic.rs

Напередодні пізно ввечері сербська поліція припинила роботу військово-патріотичного табору для підлітків та молоді на Златиборі, організованого сербськими і російськими ветеранами та «патріотичними» групами.

«Табору на Златиборі більше не існує», — підтвердив сербський міністр внутрішніх справ Небойша Стефанович. Він пояснив, що віддав наказ про ліквідацію табору через можливе жорстоке поводження з дітьми та громадське занепокоєння, повідомляє Blic.

Міністр підкреслив, що пріоритетом є безпека дітей та їх безпечне повернення до їхніх домівок. «На даний момент триває завершальний етап демонтажу табору, таким чином він більше не існує», — додав він.

Цю інформацію підтвердив і організатор табору Желько Вукеліч. «Сталося те, що сталося. Ми отримали заборону від поліції Ужице. Вони прибули до табору наприкінці вечора, близько 22 години, і попросили закрити його», — сказав він.

Президент Сербії Александар Вучич заявив сьогодні, що те, що відбувається в дитячому військовому таборі у Златиборі, є неприйнятним і країна не буде цього терпіти.

«Це не майбутнє Сербії, це не Сербія, якою ми хочемо пишатись. Ці діти виростуть і можуть стати хорошими солдатами, але ми знаємо, коли час для армії, а коли для навчання у школі», — сказав він.

Вучич також додав, що за організацією подібних таборів стоять безвідповідальні політики.

blic.rs

На збори до відомого сербського гірського курорту Златибор прибуло кілька десятків підлітків та молодих людей віком від 14 до 23 років. Молодь вчилася орієнтуватися на місцевості та виживати польових умовах, надавати першу медичну допомогу, а також правилам ведення бою: як правильно вести себе під час бойового зіткнення, користуватися вогнепальною, холодною зброєю та боєприпасами. З ними також проводили пропагандистську роботу про «історію сербсько-російської дружби».