Головне за ніч: нові затримані по замаху на Гандзюк, відставка судді по справі Кернеса, заборона ліків з РФ

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Головне за ніч: нові затримані по замаху на Гандзюк, відставка судді по справі Кернеса, заборона ліків з РФ

glavred.info

Правоохоронці затримали ще двох підозрюваних у замаху на Гандзюк

facebook.com

Поліція і СБУ затримали ще двох чоловіків, яких підозрюють у нападі на активістку і радника мера Херсона Катерину Гандзюк. Одного з них правоохоронці розшукували, оскільки на відео з камер спостереження побачили, що він купував сірчану кислоту.

Суддя по справі Кернеса подав у відставку

Суддя Київського районного суду Полтави Андрій Антонов, що закрив справу проти мера Харкова Геннадія Кернеса, подав у відставку. Він також направив до Вищої ради правосуддя повідомлення про втручання в його діяльність. Антонов вважає, що прокурори, які не прийшли на засідання, «позбавили суд можливості винести вирок по суті обвинувачення».

У Львові після дощу ДСНС врятувала більше сотні людей

Після вчорашньої зливи у Львові співробітники ДСНС врятували з автомобілів і маршрутних таксі 130 чоловік, 15 з яких — діти. 77 чоловік на руках винесли з транспорту біля ринку «Привокзальный», ще 53 — на вулиці Сахарова. Рятувальники відбуксували 9 маршрутних таксі і 12 легкових автомобілів.

В Україні заборонили 43 медикаменти з РФ

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками заборонила реалізацію, зберігання та застосування 68 лікарських препаратів, 43 з яких зроблені в РФ. Ліки заборонили продавати тому, що їх ввезли в Україну з порушенням законодавства. Тепер всі аптеки повинні знищити або повернути медикаменти виробникові.

Суддю по справі Манафорта почали охороняти через погрози

reuters.com

До судді Окружного суду східного округу штату Вірджинія Томаса Элліса III, який веде судовий процес проти політичного консультанта Пола Манафорта, приставили охорону. Він поскаржився, що йому почали надходити погрози. Тепер він відмовляється публікувати склад журі присяжних у справі Манафорта.