В Одесі відбувся нечисленний «Марш рівності». Поліція затримала двох противників ходи

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
В Одесі відбувся нечисленний «Марш рівності». Поліція затримала двох противників ходи

dumskaya.net

Сьогодні вранці в центрі Одеси учасники «Маршу рівності» за права ЛГБТ пройшли колоною по Приморському бульвару, від Воронцовського палацу до Думської площі. У «Марші» взяли участь близько 50 осіб, повідомляє 048.ua.

Ще до початку акції поліція затримала двох чоловіків, які агресивно чіплялися до учасників ходи.

Неподалік від місця проведення «Маршу», під памʼятником Дюку, пройшов мітинг «за традиційні цінності», в якому, серед інших, брали участь військові капелани. Вони закликали учасників ходи покаятися. А один навіть спробував встати на шляху колони, проте його швидко відтиснула поліція.

Охороняли «Марш» 800 правоохоронців, в тому числі бійці батальйону спецпризначення. За нарядами поліції стояло близько 30 міцних молодих людей у камуфляжних штанях, у деяких на футболках були написи «Іду На Ви» і «AntiAntiFa» — гасла, популярні серед ультраправих радикалів. Вони вигукували образи на адресу учасників ходи. Проте активних дій з їх боку і сутичок не було.

dumskaya.net

dumskaya.net

dumskaya.net

dumskaya.net

dumskaya.net

В останньому «Марші рівності» за права ЛГБТ в Києві, який відбувся у червні, взяли участь близько 3,5 тисяч осіб. Їм намагалися завадити представники правих сил. Між ними і поліцією сталося кілька сутичок, поліція затримала 56 протестувальників.