Через зливи в Рахові Закарпатської області обвалився міст

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Через зливи в Рахові Закарпатської області обвалився міст

pravda.com.ua

У пʼятницю ввечері через зливи в Рахові Закарпатської області затопило близько 50 будинків і зруйнувався міст, повідомив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.

«Паводкова хвиля, сформована потужною зливою, яка накрила Рахів в пʼятницю ввечері, підмила опори моста через потік «Буркут» на дорозі Рахів—Косівська Поляна—Кобилецька Поляна», — повідомив він.

Аварійну ділянку можна обʼїхати по інших вулицях, тобто транспортні комунікації міста не блоковані. Також обрушився місток в один приватний будинок, але і до нього можна дістатися через інші мости.

«Всього було підтоплено близько пʼятдесяти приватних будинків, в десяти з них вода заходила в житлові кімнати. На щастя, ніхто з людей не постраждав, руйнувань житла немає», — зазначив Москаль.

За інформацією Закарпаття онлайн, співробітники ДСНС евакуювали сімох місцевих з підтоплених будинків. Зараз вони перебувають у районній лікарні і чекають спаду води, щоб повернуться додому.

Минулої зими в Закарпатті через рясні опади і танення снігу були сильні паводки. В кінці 2017 року в області теж обрушився міст. Від води тоді постраждало 983 будинки.

Після зливи 25 липня в Києві затопило підземні переходи, в деяких вода доходила до самого верху. Через негоду також обвалилася частина Кирилівського шляхопроводу в Подільському районі столиці на вулиці Олени Теліги. В результаті майже повністю зупинився рух транспорту. В заторі стали навіть трамваї.

За словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, із шести тисяч мостів, які знаходяться на балансі «Укравтодору», тисяча — у аварійному стані і ще 2,5 тисячі потребують ремонту.