Мусульманська пара не отримала громадянство Швейцарії через рукостискання

Дата:
Мусульманська пара не отримала громадянство Швейцарії через рукостискання

У швейцарській Лозанні мусульманська пара не змогла отримати громадянство країни через відмову потискати руку представникам протилежної статі, пише AFP.

Муніципальна комісія кілька місяців тому опитала пару на відповідність критеріям для здобуття громадянства. Пара не змогла пройти пункт про інтеграцію.

Мер Лозанни Грегорі Юно розповів, як в ході опитування вони зізналися, що «ніколи не потискали руку представникам протилежної статі», і з небажанням відповідали на питання від представників іншої статі.

Влада розцінила це як неповагу до гендерної рівності. Тепер у пари є 30 днів на оскарження цього рішення.

В ісламі існує традиція, за якою мусульманам заборонено вступати у фізичний контакт з протилежною статтю, крім найближчих родичів.

На червневому саміті ЄС члени співтовариства домовилися посилити політику стосовно мігрантів. Так, ті, хто втік з економічних причин, будуть вислані назад. Мігрантів з країн, де відбуваються збройні конфлікти, будуть доправляти до міграційних центрів.

Також члени ЄС вирішили домовитися про нову систему квот на прийом біженців, виходячи з розміру та населення приймаючої країни на добровільних засадах.

Минулого тижня видання The New York Times розповіло, як влада Австрії відмовила у наданні притулку афганцю, сприйнявши його як «нетипового гея».