Більше двох мільйонів мусульман піднялися на гору Арафат для молитви. Фотографія

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Більше двох мільйонів мусульман піднялися на гору Арафат для молитви. Фотографія

dailymail.co.uk

Більше двох мільйонів мусульман зібралися в понеділок на горі Арафат в Саудівській Аравії на всеношну, щоб спокутувати свої гріхи і просити прощення у Бога. Про це передає Reuters.

Паломники в білих одежах, які символізують чистоту, провели ніч у таборі біля гори Арафат. Люди молилися в прилеглому районі Міна, а перед світанком піднімалися на гору на автобусах або пішки.

theguardian.com

Вважається, що саме в цьому місці Бог випробовував віру Авраама, наказавши йому принести в жертву свого сина Ісмаїла, а Пророк Мухаммад виголосив тут свою останню проповідь.

Після сходу паломники рятувалися від палючого сонця під яскравими парасольками. В цю пору року в Саудівській Аравії температура повітря перевищує +40 градусів. Правоохоронці і солдати, які забезпечують безпеку під час Хаджу, роздавали людям питну воду у пляшках.

aboutislam.net

Молитва на Арафаті — центральна подія хаджу. Паломники проведуть на горі увесь день, а до заходу рушать на рівнину Муздаліфи, щоб зібрати гальку і кинути її в камʼяні колони, що символізують диявола в Джамарате. Цим обрядом розпочнеться Курбан-Байрам, свято жертвопринесення.

Саудівська Аравія заявила, що на хадж зі всього світу зібралися понад 2,3 млн паломників.

Після трагедії 2015 року, коли в результаті тисняви загинули більше 700 і постраждали майже 900 паломників, всі релігійні заходи в Саудівській Аравії супроводжуються посиленими заходами безпеки.

Влада країни заявила, що мають намір до 2020 року збільшити кількість паломників умри (малого паломництва) і хаджу (пʼятиденного паломництва) до 15 та 5 мільйонів відповідно. Хадж і цілорічна умра приносять у казну королівства мільярди доларів доходу.