Apple видалила 25 тисяч додатків з азартними іграми з App Store в Китаї

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Apple видалила 25 тисяч додатків з азартними іграми з App Store в Китаї

Pixabay

Компанія Apple видалила 25 тисяч додатків з азартними іграми з App Store в Китаї після закидів у порушенні своїх же правил, пише The Wall Street Journal.

Китайські ЗМІ почали звинувачувати Apple в тому, що вона сприяє розповсюдженню азартних ігор, в тому числі і шахрайських, в минулому місяці. «Apple сама встановила правила, як допускати програми в свій магазині, але не дотримується їх, через що зʼявилася безліч фіктивних лотерейних додатків і азартних ігор», — зазначав китайський державний телеканал CCTV.

У понеділок компанія заявила, що активно бореться з азартними іграми, які в Китаї поза законом. «Ми вже видалили безліч додатків і розробників за спроби поширювати нелегальні програми з азартними іграми», — підкреслили в компанії.

У китайській версії App Store більше 1,8 млн додатків, і хоча поки Apple не називає точну кількість видалених, навіть 25 тисяч становитимуть лише 1,4% від загального числа.

Торгова війна Китаю зі США набирає обертів, тому для компанії важливо зберегти хороші відносини з місцевою владою. Ринок цієї країни другої за величиною для Apple після США.

Компанія Google розробляє пошукову систему, яка буде фільтрувати запити і блокувати в пошуку заборонені в Китаї сайти.