У Росії суд ув’язнив українця за пропаганду «Правого сектора». В організації кажуть: він не має до ПС ніякого відношення

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У Росії суд ув’язнив українця за пропаганду «Правого сектора». В організації кажуть: він не має до ПС ніякого відношення

slovoidilo.ua

Українця Романа Терновського засудили в Росії до двох років і трьох місяців колонії загального режиму. Про це повідомляється на сайті Слідчого комітету РФ. Місцевий суд визнав Терновського винним в «участі у діяльності екстремістської організації».

За версією російських слідчих, в 2015—2016 роках на території України він організовував виготовлення і поширення символіки «Правого сектора», а також брав участь «в публічних акціях, спрямованих проти інтересів Російської Федерації».Також його звинуватили в пропаганді діяльності «Правого сектора» в інтернеті, в тому числі серед тих, хто постійно проживає на території Росії.

У коментарі «Бабелю» прес-секретар «Правого сектору» Артем Скоропадський повідомив, що засуджений в РФ громадянин України Роман Терновський не має відношення до цієї організації. Також він зазначив, що зараз «у Росії арештовують усіх, хто виступає проти російського режиму» і часто цим людям неправдиво «приписують відношення до «Правого сектору».

«Росія – це терористична держава. І зараз всі ці слідчі комітети, суди, прокуратури і вся ця авторитарна система самі діють як терористи. В Росії заарештовують десятки людей, які мають відношення до України, часто навіть росіян, за перепости у «Вконтакте», звинувачучи у звʼязках з «Правим сектором», – підкреслив Скоропадський.

Романа Терновського затримала ФСБ РФ в Ростові-на-Дону в жовтні 2017 року. Під час обшуку у Терновського нібито знайшли одяг та інші особисті речі з символікою «Правого сектора».