Папа Франциск закликав до «нульової толерантності» до сексуального насильства в церкві

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Папа Франциск закликав до «нульової толерантності» до сексуального насильства в церкві

Wikimedia Commons

Папа римський Франциск написав лист католикам, присвячений випадкам сексуального насильства в церкві, і визнав, що церква не робила необхідних кроків, щоб цьому запобігти.

«З соромом і каяттям ми визнаємо, що як церковна спільнота ми не були там, де повинні були бути, що ми не діяли своєчасно, усвідомлюючи масштаби і тяжкість шкоди, завданої життю багатьох. Ми не дбали про маленьких; ми залишили їх», — зазначив Франциск.

Папа підкреслив, що змінити церкву неможливо без спільних зусиль як священиків, так і членів громад, оскільки створення окремих закритих спільнот всередині церкви надає більше можливостей для зловживань.

vatican.va

«У різних частинах світу ведеться робота, щоб гарантувати безпеку і захист і дітей, і вразливих дорослих людей, а також затвердити нульову толерантність і притягати до відповідальності всіх, хто скоює злочини чи покриває їх», — зазначив він.

Минулого тижня в США було опубліковано розслідування, в ході якого зʼясувалося, що 300 католицьких священиків у Пенсільванії протягом останніх 70 років, розбестили більше тисячі дітей.