Поліція назвала ім’я стрільця в мерії в Харкова: хто він та чому вбив дружину

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Поліція назвала ім’я стрільця в мерії в Харкова: хто він та чому вбив дружину

uakharkiv

У Харкові у приватному секторі знайшли тіло дружини нападника, який розстріляв охоронця на ґанку мерії 20 серпня. Про це повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Харківській області генерал Олег Бех.

Подробиці злочину

Тіло 42-річної жінки виявили у приватному будинку на Лисій горі. Експерти нарахували на ньому близько пʼяти вогнепальних поранень (в ліве око, щелепу, шию, передпліччя). Судячи з характеру вогнепальних поранень, коли в жінку стріляли, вона закривалася руками. Смерть настала в неділю, близько 22:00.

Загибла — Пояркова Наталія, 1976 року народження. У вересні 2014 року одружилася з Поярковим Олександром, 1971 року народження. До цього вони мешкали разом близько девʼяти років. У обох є сини.

Саме Олександра Поляркава підозрюють у її вбивстві та нападі на Харківську мерію, зазначили в поліції. За даними правоохоронців, з 90-х років чоловік працював слюсарем-рихтувальником та займався ремонтом автотранспорту. З роботи його звільнили 31 травня, з того часу був безробітним. Через це зловживав спиртним і постійно перебував у депресії. Крім того, жінка розповідала знайомим, що вони постійно сварились, тому вона запропонувала чоловіку розлучитись.

Нападник був військовослужбовцем та мав арсенал зброї

Також в поліції повідомили, що Поярков був військовослужбовцем, але участі в АТО не брав. У його будинку знайшли багато зброї, зокрема автомат з коліматорним прицілом, чотири пістолети, гвинтівку з оптичним прицілом Benjamin Regal, два порожніх та сім заряджених магазинів, 230 набоїв калібру 9 мм, порох, тощо. Також правоохоронці знайшли верстат, на якому перероблялася і вироблялася зброя.

Слідство вважає, що Поярков застрелив свою дружину під впливом алкоголю під час сварки. Вилучені на місці злочину гільзи схожі на знайдені після нападу на міськраду Харкова. Їх відправлять на експертизу.

В поліції також заявили, що нападника впізнали родичі.

Основна версія подій

За версією правоохоронців, Поярков зі зброєю прийшов до будівлі Харківської міськради пішки. Рішення про напад на міськраду у злочинця виникло спонтанно, через алкогольне спʼяніння. Версії слідства про належність нападника до міської влади чи охорони не підтверджуються.

Стрілянина на ґанку мерії відбулася 20 серпня о пів на першу ночі. Чоловік поранив охоронця мерії, зайшов у будівлю. Потім повернувся на вулицю і почав стріляти по патрульних. Поліцейські відкрили вогонь і застрелили чоловіка. Під час перестрілки один з поліцейських отримав поранення. Пізніше він помер в лікарні.

Раніше повідомлялось, що слідчі розглядають кілька версій нападу: стрільба з хуліганських мотивів, через можливі психічні відхилення, посилені вживанням алкоголю або наркотиків, неприязне ставлення до Харківської міськради або охоронців.

Крім стрілянини в мерії, нападник також відкрив вогонь по автомобілю Škoda, який стояв на світлофорі.