Головне за ніч: головний архітектор Харкова влаштував смертельну ДТП, ОБСЄ не пустили на борт «Механіка Погодіна», Apple випустить дешевий ноутбук

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Головне за ніч: головний архітектор Харкова влаштував смертельну ДТП, ОБСЄ не пустили на борт «Механіка Погодіна», Apple випустить дешевий ноутбук

У Львові заарештували графітчика, який поранив ножем поліцейського

Pixabay

У Львові суд арештував на два місяці без альтернативи внесення застави хлопця, який малював графіті в підтримку Гандзюк і 17 серпня поранив ножем капітана поліції Володимира Костомаху. Зловмисника затримали, коли він разом з напарником наносив на стіни будинків написи «Хто замовив Катю Гандзюк?». Чоловіку оголосили про підозру в умисному заподіянні тяжкого тілесного ушкодження співробітнику правоохоронних органів.

У Харкові головний архітектор влаштував смертельну ДТП

facebook.com

Головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький перебував за кермом автомобіля Lexus, який 19 серпня зіткнувся з «ВАЗ» на трасі Харків—Вовчанськ. В результаті аварії загинули три особи. Заступник начальника поліції Харківщини Сергій Чиж розповів, що Lexus рухався головною дорогою, коли з другорядної виїхав «ВАЗ», після чого і трапилась ДТП.

Слідство наразі розглядає три версії причин зіткнення автомобілів. Вони вважають, що правила дорожнього руху міг порушити один з водіїв або обидва. Правоохоронці проводять експертизи, щоб вивчити рух і швидкість машин, що потрапили у ДТП.

Спостерігачів ОБСЄ не пустили на судно «Механік Погодін»

wikipedia.org

Спостерігачів Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ не пропустили до затриманого в Херсоні російського судна «Механік Погодін». Інцидент трапився 17 серпня, коли спостерігачі СММ спробували потрапити на танкер. За даними організації, у вхідних воріт нафтового терміналу на вулиці Марії Фортус місію зустрів чоловік, який представився співробітником Служби безпеки України. Він повідомив СММ, що їм необхідно отримати попередній дозвіл від керівництва порту на доступ до обʼєкта.

Сальвадор розірвав дипвідносини з Тайванем

kartinki24.ru

В Пекіні міністри закордонних справ Китаю та Сальвадору підписали договір про встановлення дипломатичних відносин. Таким чином, центральноамериканська країна розірвала дипвідносини із частково визнаною Китайською Республікою (або Тайванем, за однойменною назвою острова).

У документі зазначається, що Сальвадор визнає лише один Китай в усьому світі, а Тайвань — невід’ємна частина китайської території. Таким чином, Сальвадор став 178 країною в світі, яка встановила дипломатичні зв’язки з Китаєм.

Apple запускає бюджетний ноутбук MacBook Air

До кінця року американська компанія Apple планує випустити бюджетний ноутбук MacBook Air, орієнтований на професіоналів міні-ПК Mac mini. «Дешева» новинка увійде до лінійки Air і матиме 13-дюймовий дисплей. Проте його роздільна здатність виросте до рівня Retina, а рамки навколо екрану стануть помітно тоншими. Поки незрозуміло, чи буде новинка оснащена такою ж клавіатурою, що і у моделі MacBook і MacBook Pro, і ще якимись портами, крім Thunderbolt 3.