В Україні запрацював публічний реєстр отримувачів субсидій

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
В Україні запрацював публічний реєстр отримувачів субсидій

delo.ua

В Україні вже запрацював публічний реєстр одержувачів субсидій subsidii.ioc.gov.ua, де можна перевірити інформацію про наявність та розмір державної допомоги за будь-якою адресою. Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.

При цьому особистих даних на сайті немає, є лише інформація про нараховану допомогу. «Ми сховали всі персональні дані, але ви можете подивитися, чи є в людини субсидія та її розмір», — розповів міністр в інтервʼю «Слову і Ділу».

На сайті можна перевірити розмір отриманої субсидії за всі періоди. Рева відзначив, що на засіданні уряду реєстр ще не представили.

subsidii.ioc.gov.ua

Загальна сума субсидій, призначених для компенсації витрат населення на оплату житлово-комунальних послуг в Україні, в січні—липні поточного року склала 734 мільйони гривень — в понад чотири рази, або на 2,3 мільярда гривень, нижче за показники відповідного періоду минулого року.

Нещодавно Світовий банк заявив, що кількість бідних серед громадян Україні зараз вище, ніж п’ять років тому. Станом на сьогодні 25% українців — за межею бідності.

У Світовому банку також повідомили, що висока інфляція в Україні повʼязана зі зростанням зарплати вдвічі та збільшенням субсидій, внаслідок чого неможливо утримувати споживчий попит на тлі зростання цін.