Справа Бабченко: Підозрюваний Борис Герман пішов на угоду зі слідством. Але її поки не затвердили

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Справа Бабченко: Підозрюваний Борис Герман пішов на угоду зі слідством. Але її поки не затвердили

radiosvoboda.org

Борис Герман, підозрюваний в організації спроби вбивства Аркадія Бабченка, готує угоду зі слідством, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Дійсно, Герман і його захист пішли на підготовку угоди і працюють у цьому контексті з нашими співробітниками. Але суд ще не затвердив цієї угоди», — сказав на брифінгу генеральний прокурор Юрій Луценко.

Увечері 29 травня колеги Бабченка і правоохоронні органи повідомили, що журналіста вбили. Але вже на наступний день — 30 травня — голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що вбивство інсценували, щоб запобігти замаху, а сам Бабченко вийшов на брифінг.

За даними СБУ, для замаху на Бабченка спецслужби РФ завербували громадянина України і заплатили йому 40 тис. доларів. У Києві затримали організатора замаху — 50-річного юриста, директора українсько-німецького спільного підприємства «Шмайсер» Бориса Германа.

Крім замаху на Бабченка, Герман фігурує ще в одній кримінальній справі – про незаконне виключення з числа учасників підприємства «Шмайсер» власника 40% акцій компанії.

Головне слідче управління Слідчого комітету Росії продовжує розслідувати кримінальну справу за фактом вбивства Бабченка, хоча він живий.