Тамразова підозрюють у привласненні 5 млрд грн. Луценко пропонує йому угоду зі слідством

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Тамразова підозрюють у привласненні 5 млрд грн. Луценко пропонує йому угоду зі слідством

radiosvoboda.org

Генеральна прокуратура повідомила колишньому першому заступнику голови правління компанії «Укргазвидобування», власнику інтернет-видання Insider Олексію Тамразову про підозру у привласненні близько 5 мільярдів гривень при продажу скрапленого газу у 2014 році.

Про це на брифінгу у вівторок заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляють «Українські новини».

«Немає справи Тамразова, є велика справа організованої злочинної групи Януковича в її економічній частині», — підкреслив він.

За словами генпрокурора, слідство підозрює екс-главу «Укргазвидобування» Юрія Борисова та його заступника Тамразова у привласненні близько 5 мільярдів гривень при продажу скрапленого газу у 2014 році.

Він зазначив, що раніше Тамразов співпрацював зі слідством і передавав інформацію про злочинні дії бізнесмена з оточення сімʼї Януковича Сергія Курченко, який втік в Росію.

«Я особисто вважаю, що пан Тамразов міг би бути дуже гарним свідком і через інструмент угоди зі слідством міг би дати остаточні свідчення... щодо подробиць діяльності злочинної групи», — сказав Луценко.

Він закликає Тамразова піти на угоду з прокуратурою. «У разі, якщо він не піде на угоду зі слідством, на жаль, його дії на посаді заступника «Укргазвидобування» і причетність до структур, на які виводилися кошти... передбачають відповідальність за досить серйозними статтями українського кримінального кодексу», — додав Луценко.

21 серпня Тамразов був повторно затриманий правоохоронцями і йому було повідомлено про підозру за ст. 256 КК (сприяння учасникам злочинних організацій).

9 серпня ГПУ і СБУ затримали екс-заступника голови правління державної компанії «Укргазвидобування» і власника інтернет-видання Insider Олексія Тамразова за підозрою в дачі прокурору хабара в 200 тисяч доларів за сприяння у знятті арешту з газу, який належить Курченку.

10 серпня Печерський районний суд Києва заарештував Тамразова на два місяці з альтернативою застави в розмірі трьох мільйонів гривень. 13 серпня після внесення застави Тамразов вийшов зі слідчого ізолятора.