Аваков: «Бочковський — негідний офіцер, він не буде очолювати ДСНС»

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Аваков: «Бочковський — негідний офіцер, він не буде очолювати ДСНС»

LIGA.net

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що колишній голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський не буде очолювати відомство, незважаючи на свої «маніпуляції в судах».

Про це він сказав під час вшанування памʼяті загиблих правоохоронців у Києві, відповідаючи на питання журналістів, передає Інтерфакс-Україна.

«Бочковський — недостойний офіцер, він не гідний очолювати службу. Він не буде її очолювати на підставі законних рішень. Відповідне рішення прийняв Кабінет міністрів», — заявив Аваков.

Він також назва маніпуляціями оскарження Бочковським рішень уряду у судах. «Ті маніпуляції, які він робить в судах, ми знаємо, як з ними боротись. Він не буде в ДСНС», — підсумував глава МВС.

25 березня 2015 року керівника ДСНС Сергія Бочковського та його першого заступника Василя Стоєцького затримали на засіданні уряду за зловживання службовим становищем, вимагання хабарів у підлеглих, причетность до корупційних схем в ДСНС. Того ж дня Кабмін звільнив їх з посад.

28 березня Печерський районний суд Києва заарештував Бочковського і Стоєцького на два місяці з можливістю виходу під заставу в розмірі 1,182 мільйонів гривень кожному. Вони сплатили заставу і вийшли із СІЗО. 2 листопада 2017 року обвинувальний акт щодо Бочковського і Стоєцького направили до суду.

26 квітня 2018 року Окружний адмінсуд Києва поновив Бочковського на посаді голови ДСНС, визнавши його звільнення незаконним. Однак у службі відмовляються пускати екс-чиновника на робоче місце, посилаючись на відсутність відповідного рішення Кабміну.

7 серпня Київський апеляційний адмінсуд поновив Бочковського на посаді голови ДСНС. Суд також постановив, що Бочковському мають компенсувати всю його зарплату за період з березня 2015 року, а це понад 500 тисяч гривень.

13 і 14 серпня Міністерство внутрішніх справ і ДСНС подали касаційні скарги на це рішення. Обидві скарги зареєстровані, але дату засідання та склад суду поки не визначили.